Fotobewerking

Bij vrijwel iedere condoleance, crematie of begrafenis staat een foto van de overledene bij de kist. Maar niet altijd is een foto hiervoor direct geschikt. Vaak staat de overledene ‘precies zoals hij/zij was’ op de foto, maar zijn de omgevingsfactoren niet gepast. Voorbeelden die we vaak tegenkomen zijn een omgeving die afleidt, er moet een uitvergroting gemaakt worden, personen of ongepaste elementen verwijderen, achtergrond door een egale achtergrond vervangen, en retoucheren/restaureren van het portret.

 

Overlijden, uitvaart en herinnering

Wij bewerken of retoucheren uw foto’s graag en snel voor de uitvaartdienst. Heeft u een foto van uw overleden dierbare, dan maken wij daar een mooi herinneringsportret van. Wij ontvangen van u de foto en verwijderen, bewerken en retoucheren de foto naar uw wensen. Omdat een uitvaart snel geregeld moet worden, zijn we hiervoor ook ‘s avonds en in het weekend bereikbaar.

De rouwfoto wordt in overleg op een speciale site gezet met een eigen wachtwoord zodat familie en nabestaanden de foto ook zonder u verder lastig te vallen zelf de desbetreffende foto(s) kunnen nabestellen. In overleg kunnen we de foto voor de uitvaartplechtigheid voor u laten afdrukken. De meest voorkomende maat is 20×20, 20×30 cm of voor 40×50 cm voor grotere uitvaarten.

 

Rouwkaarten, liturgie en herdenkingskaartjes

Wij bewerken de foto van uw overleden dierbare met zorg volgens uw wensen. We kunnen het portret uitvoeren met een achtergrond die u zelf uitkiest of transparant maken. Dit portret kan na de bewerkingen gebruikt worden voor een rouwkaart, liturgie of als herdenkingskaartje. Indien gewenst kunnen we door u aangeleverde tekst toevoegen.

Wij kunnen indien gewenst, binnen een dag leveren. Kom gerust langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn bereikbaar via e-mail of neem telefonisch contact op.

 

Aanlevering beeldmateriaal en werkwijze

Bij voorkeur ontvangen wij graag de originele foto’s digitaal in een zo groot mogelijk (origineel) formaat. Oude en beschadigde afgedrukte foto’s kunnen ook door ons worden opgeknapt. Wij digitaliseren de foto beoordelen de kwaliteit en bespreken de wensen en mogelijkheden met u. Hierna kunnen wij een prijsopgave maken.  De richtprijs voor simpele nabewerkingen start op € 32,50. Maar gemiddeld liggen de prijzen tussen de € 75,00 en € 125,00 euro inclusief btw.

Het bewerken van de foto gebeurt in eigen beheer, voor het afdrukken van de foto werken wij samen met een vaklab dat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Onze digitale bestelomgeving is via een persoonlijke link met wachtwoord te bekijken. U bepaalt zelf wie met deze gegevens het portret kan bekijken en bestellen.