Vakantie: herinneringen maken

Wij zijn door onze vakantie iets minder goed bereikbaar in de periode van 27 juli tot en met 18 augustus 2019. Wel lezen wij onze mail, maar net iets minder vaak. Ook onze telefoon zal iets vaker op ‘stil’ worden gezet in onze vakantieperiode. Zo maken we voldoende tijd vrij om volop vakantie herinneringen te maken met ons gezin. Want herinneringen zijn een kostbaar bezit, vergeet niet om ze samen te maken!

Het is weer vakantietijd. Voor veel mensen het uitgelezen moment waarop er volop, al dan niet bewust, herinneringen worden gemaakt. In de hectiek van de normale school- en ‘werk’weken leven we weleens langs elkaar heen. Staan we niet zo lang stil bij het moment, simpelweg omdat we door moeten, druk zijn en er van alles op de planning staat. Het weekend is om bij te tanken en te genieten van mooie momenten. Vakantie is bijna hetzelfde, alleen duurt het gelukkig allemaal net iets langer dan die twee dagen in het weekend…..

Vakantie; tijd om rustig wakker te worden, samen te ontbijten, tijd om te luisteren naar de verhalen van de kinderen en niet opgejaagd worden door de klok die aangeeft dat het tijd is om jassen aan te trekken en naar school of ons werk te gaan. Even alle tijd om dingen te doen die je zelf bepaald. Blijf je thuis of ga je naar een vakantiestekje en geniet je daar van ‘het’ moment dat vakantie heet. Het maakt niets uit waar je bent, het is in ieder geval het uitgelezen moment om je ‘rugzak’ weer aan te vullen met herinneringen.

Momenten waar je met een glimlach om je mond aan terug kunt denken als je straks weer in de reeks met normale dagelijkse bezigheden bent beland. Genieten van kleine dingen die er toe doen en die je bij blijven. Foto’s versterken het gevoel en geven je herinneringen een beeld. Het is eigenlijk exact wat wij doen in opdracht; het moment vastleggen zodat deze beelden steun geven bij het verwerken van het verlies van een dierbaar iemand. Beelden die laten zien hoe het was, waardoor een gesprek over het afscheid makkelijker geopend kan worden.

Geniet van de dingen om je heen!

Liefs Marjan