Wens- en condoleancekaarten online!

Het is een kleine moeite. Een kaartje sturen om iemand een hart onder de riem te steken, iemand te bedanken of iemand te feliciteren met een verjaardag of jubileum… Afgelopen jaar heb ik er zelf een flink aantal meer verstuurd dan ik normaal zou hebben gedaan. De reden laat zich raden… corona! Alle feestjes en partijen zagen er het afgelopen jaar anders uit, scholen en veel bedrijven die minder of zelfs helemaal niet kunnen draaien en nu ik dit schrijf hangt de avondklok ons ook nog boven ons hoofd. Het is allemaal begrijpelijk en gelukkig is het vaccineren gestart maar wat hebben we er allemaal schoon genoeg van en verlangen we weer terug naar ons ‘oude leventje’. 

Veel wordt opnieuw of verder aan banden gelegd. Zo wordt mogelijk het aantal toegestane personen bij een uitvaart ook naar beneden geschroefd. Op zo’n moment als je er mee te maken hebt wil je niet nadenken hoeveel mensen een persoonlijke kaart moeten ontvangen maar wil je de mensen uitnodigen die je graag bij dit afscheid wilt zien. Zonder te kijken naar aantallen maar je gevoel laten spreken. Het kan nu even niet en hoewel we het allemaal best begrijpen is het lastig.

Juist nu worden er ook meer condoleancekaarten gestuurd. Begrijpelijk. Met zorg worden kaarten uitgezocht. Reden voor ons om onze serie condoleancekaarten uit te breiden. Naast de verschillende kaarten met een Maarkelse touch zoals bijvoorbeeld de Schipbeek, televisietoren, de Borkeld, Eungs Schöppe of Maarkelse landschappen hebben we deze serie afgelopen jaar al uitgebreid met een prachtige bloemenserie. Deze maand hebben we daar een winterse serie aan toegevoegd maar ook de dubbele kaarten met een korte voorgedrukte tekst en natuurlijk een Maarkels plaatje uit ons eigen archief.

Bijzonder is ook de zee-serie geworden. Dit idee lag al een tijdje op de plank en is nu vol trots uitgewerkt. De beelden die hiervoor zijn gebruikt zijn door ons zelf gemaakt, veelal op het geweldig mooie waddeneiland Ameland. Ook op deze kaarten hebben we korte teksten toegevoegd. Aan de binnenzijde van de dubbele kaart is daarnaast voldoende ruimte om nog een paar persoonlijke woorden te schrijven.

De kaarten hebben nu een eigen plek gekregen in de webshop van Fotostudio Markelo. Het bedrijf van Marian Waanders en Marjan Noteboom die tevens als fotografen verbonden zijn aan Infinitum-afscheidsfotografie. Hier is het mogelijk om de kaarten online te bestellen. De kaarten worden momenteel in Markelo door ons bezorgd of u kunt ze afhalen bij Fotostudio Markelo aan de Grotestraat in Markelo. Voor adressen buiten Markelo roepen we graag de hulp in van PostNL die de brievenbuspakketjes snel en netjes bij jullie af kan leveren.